Vi2 Hundcenter – Spår & Sök

Vi anordnar kurser inom Spår & Sök med jämna mellanrum där vi hjälper både er och er hund genom de utmaningar som uppstår. Hunden får arbeta med hjälp av sitt fantastiska luktsinne och den utmanas såväl fysiskt som mentalt. Nosarbete är jättenyttigt för er hund och hunden får mentalstimulans.

Detta passar alla hundar, oavsett bakgrund!

Vårt utbud av kurser i Spår & Sök

Ni finner aktuella kurser längre ned på sidan.

Inomhussök

På inomhussöket arbetar vi med en hund i taget.

Vi2 Hundcenter - InomhussökInomhussök är en organiserad och positiv form av personsök där hunden får jobba både fysiskt och mentalt. Lokalen är genomtänkt uppbyggd för att hunden ska jobba med luftvittring och själv lösa eventuella svårigheter. Hunden måste vara aktiv genom att själv leta då föraren varken visar, skickar eller får hjälp av vindvittring. Figuranten kan gömma sig i gömmor där hunden måste jobba med nosen högt eller lågt, i mörka och skumma utrymmen, på konstiga underlag, genom labyrinter eller svåra ingångar där vittringen är som minst eller i en kombination.

För nybörjarhunden börjar man med lätta och eggande sök sen avanceras svårigheten i gömmor och till slut lägger vi på fler antal figuranter. Det viktiga är att det avslutas positivt och att hunden får känna att den lyckas. Samtliga deltagare hjälps åt att figurera vilket är en rolig uppgift då hunden som jobba alltid blir glad när man är funnen. Hundarna som inte arbetar vilar och laddar i bilen inför nästa sök. Vi2 lovar en positiv och givande aktivitet för hundens psykiska och fysiska välmående och en trött och nöjd hund vid hemkomst.

Förkunskaper: Inga

Vi2 Hundcenter - PersonspårPersonspår

Personspår är kursen för dig som är nyfiken på spår och vill påbörja träningen med din hund.

Vi går igenom grundläggande kunskap och kommer att genomföra praktiska övningar ute i skog och mark. Ni får kunskaper hur ni fortsätter att lägga spår till er hund samt vad ni ska tänka på under spårarbetet med er hund.

Nosarbete är jätte nyttigt för er hund och hunden får mentalstimulans. Vi strävar efter hundar som är noggranna i sitt spårarbete. All inlärning görs på ett lustfyllt och roligt sätt.

Förkunskaper: Inga

 

Vi2 Hundcenter - ViltspårViltspår

Viltspår är kursen för dig som är nyfiken på viltspår och vill påbörja träningen med din hund.

Vi går igenom grundläggande kunskap och kommer att genomföra praktiska övningar ute i skog och mark. Ni får kunskaper hur ni fortsätter att lägga spår till er hund samt vad ni ska tänka på under spårarbetet med er hund.

Nosarbete är jätte nyttigt för er hund och hunden får mentalstimulans. Vi strävar efter hundar som är noggranna i sitt spårarbete.
All inlärning görs på ett lustfyllt och roligt sätt.

Förkunskaper: Inga

Här finner ni våra kurser inom kategorin Nose WorkVi2 Hundcenter - Nose Work

  • Nose work 1
  • Nose work 2
  • Nose work 3
  • Nose work 4

Läs mer om dessa kurser och se tillgängliga inom kategorin

Aktuella kurser i Spår & Sök

Kurserna finns tillgängliga i mån av tillgängliga platser där ni nedan finner aktuella kurser samt för varje kurs, kvarvarande lediga platser.